طرز تهیه نان بربری خانگی

مواد لازم برای تهیه­ نان بربری خانگی:

  •  آرد شیرینی پزی 420 گرم
  • آرد سبوس دار ¼ پیمانه
  • آب به مقدار لازم
  • نمک ½ قاشق چایخوری
  •  مایه خمیر 1 قاشق غذاخوری
  •  شکر ½ قاشق غذاخوری
  • کره آب شده 1 قاشق غذاخوری
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای گلابی

نان بربری خانگی

مواد لازم برای رومال نان:

  • آرد 1 قاشق چایخوری 
  •  نیم پیمانه آب

ابتدا مایع خمیر را در نیم پیمانه آب ولرم کاملا حل کنید و 5 دقیقه زمان دهید تا استراحت کند.

طرز تهیه نان بربری

  • برای تهیه­ رومال نان بربری، یک ماهیتابه را روی حرارت متوسط بگذارید. آب (نیم پیمانه) را به همراه آرد (1 ق غذاخوری) درون ماهیتابه بریزید و آرد را کاملا در آب حل کنید. اجازه دهید مایع با حرارت، کمی غلیظ شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
  • برای تهیه­ ی خمیر نان بربری، در یک کاسه­ی بزرگ، آرد شیرینی پزی، آرد سبوس دار، شکر به همراه نمک را بریزید و آن ها را خوب مخلوط کنید. سپس مقدار کمی آب ولرم و کره­ی آب شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله، مایع خمیر که در ابتدا درست کرده بودید را به این مخلوط اضافه کنید و با دست آن ها را خوب ورز دهید. در حین ورز دادن مقدار کمی آب اضافه کنید تا خمیر نرمی حاصل شود. توجه کنید که مقدار بسیار کمی آب در هر مرحله اضافه کنید تا خمیر حالت خود را حفظ کند.
  • وقتی خمیر حالت چسبنده و یکنواخت پیدا کرد، روی کاسه را با پارچه تمیز کامل بپوشانید و به مدت 1 ساعت آن را کنار بگذارید. بعد از 1 ساعت، حجم خمیر تقریبا باید 2 برابر شده باشد. آن را دوباره کمی ورز دهید و به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. 

نان بربری خانگی

  • هر قسمت را با دست به صورت یک توپ گرد و لطیف دربیاورید و روی یک سینی که آرد پاشی شده است، قرار دهید.
  • روی سینی فر، کاغذ شیرینی پزی یا کاغذ روغنی بگذارید و روی آن مقداری آرد بپاشید. خمیرها را روی کاغذ بگذارید و با دست آن ها را کاملا بکشید تا به صورت یک بیضی کشیده (شکل نان بربری) فرم بگیرند. طول نان بستگی به اندازه­ی سینی شما دارد.
  • با نوک انگشتان خود روی خمیرها شیارهایی مشابه نان بربری نانوایی ایجاد کنید.

  • در این مرحله، دوباره بر روی سینی یک پارچه­ی تمیز بکشید و بگذارید 20 دقیقه استراحت کند.

  • فر را در دمای 200 درجه­ی سانتی گراد (400 درجه فارنهایت) روشن کنید. بعد از 20 دقیقه، خمیرها را با دست کمی باز کنید تا فرم قبلی خود را بگیرند.
  • با استفاده از قلم مو، رومالی که در ابتدا با آب و آرد تهیه کرده بودید را بر روی خمیر بمالید. در صورت تمایل می­توانید در این مرحله، مقداری کنجد و سیاه دانه روی خمیرها بپاشید.
نان بربری خانگی و لذیذ

سینی را در طبقه­ ی وسط فر به مدت 10 الی 15 دقیقه قرار بدهید تا نان­ ها آماده شوند. بعد از آنکه سینی فر را خارج کردید، اجازه دهید تا نان­ها خنک شوند. می­توانید نان ها را در یخچال نگهداری کنید و هر زمان که خواستید از آن­ها استفاده کنید.


نظرات