فرنی سه رنگ جزء دسر محسشوب می شود بسیار خوشمزه است .
انواع و اقسام شکل ها را می توانید تزیین کنید و میل کنید .
فرنی بیشتر در افطار سرو میشه و به نوبه خود طرفداران زیادی
دارد .
فرنی را به دو روش می توانید درست کنید . آرد برنج یا با
نشاسته . ما در اینجا با آرد برنج درست می کنیم .
در اینجا فرنی سه رنگ را به آموزش می گذاریم . امیدوارم بهره کافی را ببرید .
مواد لازم برای تهیه فرنی سه رنگ
آرد برنج : 4 قاشق غذاخوری
آب : یک سوم پیمانه ( لیوان دسته دار )
پودر ژلاتین : 1 قاشق غذاخوری
شیر : نیم کیلو
شکر : 6 قاشق غذاخوری ( 100 گرم )
گلاب : 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه فرنی خانگی و خوشمزه:
ابتدا پودر ژلاتین را داخل ظرفی قرار دهید و به آن آب اضافه
کنید و ظرف ژلاتین را روی گاز قرار دهید و شعله گاز را روشن کنید و به حالت دورانی
به آرامی هم بزنید تا حل شود .
داخل ظرفی جدا آرد برنج را بریزید و شیر را به آن اضافه
کنید . شکر و گلاب را ریخته و روی حرارت گاز قرار دهید . حرارت گاز را بصورت ملایم
و کم بگذارید تا آرد به آهستگی در شیر جوش بخورد و ته نگیرد .
طرز تهیه سس پستو با تمامی ترفندهای خوشمزه تر شدن
- سعی کنید مرتب و بصورت دورانی هم بزنید تا خوب مخلوط شود و حالت غلیظ در آید ، سپس از روی گاز بردارید و بگذارید تا کمی سرد و خنک شود .
- ژلاتین حل شده را به آرد و شیر اضافه کنید .
نکته : سعی کنید ژلاتین را به فرنی داغ اضافه نکنید فرنی می
برد و به اصطلاح بریده بریده خواهد شد .
- بعد مواد را درون قالب شکیل بریزید . قالب را داخل یخچال بگذارید تا به اصطلاح ببندد . بعد از سفت شدن فرنی را می توانید با مربا یا عسل میل کنید .
- اکنون برای اینکه بتوانید یک فرنی سه رنگ داشته باشید می توانید فرنی را برش بزنید و به سه قسمت تقسیم کنید . در اینجا یک قسمت آن را زعفرانی کنید و رنگ زرد زعفرانی به خود می گیرد .
نکته زمانی که شیر و آرد و ژلاتین را اضافه کردید قبل از
اینکه داخل یخچال قرار دهید یک مقدار از فرنی را جدا زعفرانی کنید .
یک قسمت دیگر فرنی را پودر کاکاعو اضافه کرده و کنار
بگذارید .
:طرز تهیه فرنی زعفرانی
ابتدا 2 لیوان شیر شیر سرد را داخل ظرفی بریزید بعد 2 قاشق
غذاخوری پر آرد برنج را الک کنید و داخل شیر بریزید و خوب هم بزنید . زمانی که حل
شد تقریبا چهار الی پنج قاشق غذاخوری شکر را اضافه کنید. روی حرارت قرار دهید تا
بجوشد بعد شعله را کم کنید و بطور مدام هم بزنید تا حدی که شیر شما غلیظ شود و
بپزد و از آن حالت خامی در آید و بوی خامی آرد گرفته شود .
در آخر پخت کمی گلاب اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ شود .
الیبته غلیظی یا شل بودن آن بستگی به سلیقه شما دارد . نه خیلی سفت باشد ، نه خیلی
شل . زمانیکه فرنی خنک شود حالت سفت تری بخود می گیرد .
در آخر دو قاشق غذاخوری خامه به فرنی گرم اضافه کنند . (
کسانیکه در رژیم هستند می توانند خامه را حذف کنند ) .
شعله گاز را خاموش کنید و فرنی سفید را به دو قسمت تقسیم کنید . منظور داخل دو ظرف جدا بریزید . یکی از فرنی ها سفید و یکی زعفرانی ( زعفران دم کرده بیافزایید ) . بعد داخل قالب یا ظرف مورد نظر بریزید و تزیین کنید . اصولا تزیین فرنی با هل و پودر پسته اسیاب شده است .
فرنی ( رسپی دریا )
مواد لازم برای تهیه فرنی (رسپی دریا):
شیر : 3 لیوان
آرد برنج : 4 قاشق غذاخوری
شکر : 6 قاشق غذاخوری
گلاب : یک سوم لیوان
طرز درست کردن
- شیر و شکر را داخل ظرفی بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید تا شکر به آهستگی حل شود . آرد را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا غلیظ شود . در آخر گلاب را بیفزایید . بعد حرارت گاز را کم کنید و داخل ظرف مورد نظر بریزید و داخل یخچال بگذارید تا خنک شود . بعد میل کنید .
شما می توانید در فرنی به رنگ کاکایو ابتدا یک قاشق چایخوری پودر را داخل آبجوش ریخته هم بزنید بعد به فرنی در حال جوش اضافه کنید .
شما می توانید از پودر ذرت هم برای درست کردن فرنی استفاده
کنید .
میتوانید داخل فرنی از پودر هل یا وانیل در آخر به فرنی
اضافه کنید .
برای تزیین فرنی از گل سرخ و پودر پسته با پسته خلال شده
استفاده کنید .
برای 50 نفر فرنی تقریبا 600 گرم آرد برنج
شیر : 10 الی 12 لیتر
شکر به میزان لازم ؛ هر چقدر که لازم می دانید سلیقه ای است بستگی به ذایقه شما دارد . تقربا یک کیلو نیاز است .
گلاب : یک لیوان و نصفی کفایت می کند .
فرنی پسته
مواد مورد نیاز
شیر : 2 لیوان
آرد برنج : 4 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت : 1 قاشق غذاخوری
شکر : 1 قاشق غذاخوری
کره : 1 قاشق غذاخوری
خامه : 100 گرم
گلاب : 2 قاشق غذاخوری
وانیل : یک چهارم قاشق چایخوری
پسته نیم کوب شده : یک سوم لیوان پودر پسته و پرک پسته
طرز تهیه
آرد برنج ؛ و نشاسته ذرت و شکر را به شیر اضافه کرده هم می
زنیم . یکنواخت که شد روی حرارت قرار می دهیم و مدام هم میزنیم تا غلیظ شود .
- بعد کره و گلاب را اضافه کرده ؛ کره که ذوب شد از روی حرارت برداشته وانیل ، خامه ، پسته را افزوده مخلوط میکنیم .
- بهتر است قبل از آماده کردن فرنی ظرف را تزیین کنیم . عسل را با کمی آب رقیق کرده دور ظرف دسر را در آن زده و داخل پودر پسته میزنیم . فرنی را داخل ظرف ریخته با پسته پرک شده تزیین می کنیم
برای اینکه ارد شما در شیر گلوله گلوله نشود ددایم هم بزنید تا خوب در شیر حل و مخلوط شود
- برای اینکه بفهمید فرنی شما سفت و غلیظ شده بوسیله یک قاشق روی فرنی رد یا خط بیاندازید اگر رد قاشق ماند می فهمیم فرنی به غلظت افتاده .
- اگر خاستید از غالب استفاده کنید بهتر است از قالب سیلیکونی استفاده بشود .
- می توانید بجای شکر از نبات استفاده کنید
امیدوارم این آموزش مورد توجه شما قرار گرفته باشد . به امید روزی آشپز نمونه شوید .
نظرات
ارسال یک نظر