میخوام براتون دستور یه سس خیلی خوشمزه با عطر و بوی طبیعتو بذارم ولی قبلش به نظرم بریم سراغ تاریخچش که یه کوچولو در موردش بدونیم
- پِستو (Pesto) که گاهی اوقات با نام پاستو نیز شناخته میشود، یک سس یا چاشنی معروف ایتالیایی متعلق به شهر جنوا در منطقه لیگوریا میباشد. البته تلفظ کامل و صحیح آن در زبان ایتالیایی pesto alla genovese است. به طور سنتی این چاشنی لذیذ از ریحان، سیر خرد شده، دانه کاج، نمک، پنیر پارمسان، پنیر پکورینو رومنو و روغن زیتون درجه یک تهیه میشود.
- نام فعلی پستو از فعل ایتالیایی Pestare به معنای خرد کردن گرفته شده است و این نکته اشاره به روش تهیه این سس دارد. البته خود این کلمه نیز ریشه لاتین دارد. طبق سنت آشپزی لیگوریا مواد اولیه پستو در هاونی از جنس سنگ مرمر خرد و با هم مخلوط میشوند. ایتالیاییها کمتر از کلمه Pesto برای این چاشنی استفاده میکنند و این اصطلاح عموما به معنی خرد کردن به کار میرود.
- به طور کلی دو نظریه مهم درباره تاریخچه پیدایش سس پستو وجود دارد. نظریه اول ریشه آن را متعلق به روم باستان میداند. رومیان باستان خوراکی شبیه پستو به نام moretum داشتند که از ترکیب سیر، نمک، برگ گیاهان، روغن زیتون و سرکه ساخته میشده است. در نظریه دوم معتقدند این سس در زمان قرون وسطی در آشپزی لیگوریا بجود آمده است و در رژیم غذایی آنان نقش بسزایی داشت.
طرز تهیه دسر فرنی سه رنگ مجلسی با نکات طلایی بهتر شدن طعم آن
حالا
بریم سراغ مواد لازم برای درست کردن این سس خوشمزه
مواد لازم برای تهیه سس پستو :
150
گرم ریحان
120
گرم بادام زمینی رست شده
(اصل سس پستو از دانه کاج یا صنوبر و یا اسم دیگر آن چلغوز است که
استفاده میشود و در صورت نداشتن و به عنوان جاگزین از گردو یا بادام زمینی استفاده
کنید _ اگر به بادام زمینی حساسیت دارید
مراقب باشید )
روغن زیتون نصف لیوان
60
گرم پنیر پارمسان
3 حبه سیر (دلبخواه)
طرز تهیه سس پستو :
بادام زمینی را با خرد کن کاملا خرد
کرده و سپس ریحان را به آن اضافه کنید و دوباره کاملا میکس کنید
اگر طعم سیر را دوست دارید سیر را هم
به آن اضافه کنید تا با هم کاملا مخلوط شود
بعد از آن روغن زیتون و سپس پنیر
پارمسان را به آن اضافه کنید و کاملا میکس کنید
برای بهتر میکس شدن آن و اینکه فرم سس
پیدا کند از گوشکوب برقی هم میتوانید استفاده کنید
این سس را به مدت کمتر از یک هفته میتوانید در یخچال نگهداری کنید و اگر تمایل دارید در فریزر نگهدارید ترجیحا پنیر پارمسان را اضافه نکنید و موقع مصرف به آن اضافه کنید
حالا از این سس جذاب کجاها میتوانید
استفاده کنید :
پستو در صبحانه
۱ - پستو روی تخم مرغ
۲ - پستو با املت
۳ - پستو روی نان تست صبح
پستو در ناهار و شام
۱ – پاستای پستو
۲ - پستو با سوپ
۳ - پستوی روی مرغ یا استیک
۴ - پستو به عنوان چاشنی و تزئین غذاهای گیاهی
۵ - پستو در ساندویچ
۶ - پستو به جای سس گوجه در پیتزا
- همچنین اینکه بدانیم در طول روز چه چیزهایی را با چه خواص و مضراتی مصرف میکنبم مهم است به همین علت در ادامه در مورد بادام زمینی و ریحان که اجزا اصلی سس پستو هستند توضیحات کوتاهی میدهیم:
ریحان یکی از سبزی های مورد استفاده ی
ما ایرانی ها در سبزی خوردن است که عطر و طعم فوق العاده ای دارد و این سبزی و تخم
آن در طب سنتی ایرانی جایگاه خاصی دارد .
امام صادق علیه السلام در مورد ریحان
می فرمایند:
اَلْحَوک بَقْلَةُ الأَنْبیاءِ، اَما
اِنَّ فیهِ ثَمانَ خِصالٍ: یمْرِئُ
وَ یفْتَحُ السُّدَدَ وَ یطَیبُ الجُشاءَ وَ یطَیبُ النَّ کهَةَ وَ یشَهِّی
الطَّعامَ وَ یسُلُّ الدّاءَ وَ هُوَ أمانٌ مِنَ الجُذامِ وَ إذا اسْتَقَ رَّ فی
جَوْفِ الإنسانِ قَمَعَ الدّاءَ کلَّهُ؛
ریحان، سبزی انبیاست و در آن هشت خاصیت است: هضم کننده است، رگ ها و مجاری را باز می کند، بازدم را خوشبو می سازد، بدن را بوی خوش می بخشد، اشتهاآور است، درد را از بدن بیرون می برد، از جذام در امان می دارد و چون وارد معده شود درد را به کلّی از بین می برد. کافی (ط-الاسلامیه) ج 6، ص 364
برخی از خواص و مضرات بادام زمینی :
بادام زمینی طعم و ارزش غذایی مانند
گردو و بادام دارد . بادام زمینی نیز بسیار مغذی است. آن ها شامل بسیاری از مواد مغذی ضروری و منبع عالی از منگنز، نیاسین و
غیره هستند و منبع خوبی از ویتامین ایی ، اسید فولیک، فیبر و فسفر است. بادام زمینی برای کاهش خطر بیماری های قلبی، کنترل وزن، تثبیت سطح قند
خون، افزایش متابولیک در بدن انسان و ... شناخته
شده است و مفید است.
نظرات
ارسال یک نظر