خورشت قورمه سبزی یکی از پرزحمت ترین خورشت هاست که طرفداران زیادی دارد. از مهمترین مواد اصلی این خورشت می توان به سبزی اشاره کرد. جالب است بدانید که عمدتا در خورشت قورمه سبزی از لوبیا استفاده می شود اما در برخی از مناطق این خورشت محبوب با لوبیا چشم بلبلی نیز پخته می شود. اگر به دنبال یک خورشتی که سرشار از مواد مغذی باشد، هستید از قورمه سبزی غافل نشید. اگر گوشت قرمز را نمی توانید استفاده کنید، به سادگی می توانید از مرغ، خورشت قورمه سبزی با مرغ را آماده کنید و از طعم خارق العاده آن، لذت ببرید. در این مقاله به طرز تهیه قورمه سبزی به همراه ترفندهای خوشمزه شدن می پردازیم پس در این مقاله با ما همراه باشید.
مواد لازم برای قورمه سبزی با گوشت:
- سبزی قورمه سبزی ( اسفناج، شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری ): 500 گرم
- پیاز متوسط: 2 عدد
- لوبیا قرمز: 200 گرم
- گوشت خورشتی: 400 گرم
- لیمو عمانی: 3 عدد
- روغن مایع: به میزان لازم
- نمک فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
مراحل پخت خورشت قورمه سبزی:
- مرحله اول: لوبیا قرمز قورمه سبزی را خیس میکنیم.
برای اینکه پس از مصرف خورشت قورمه سبزی دچار نفخ معده نشوید بهتر است لوبیاهای قرمز را از شب قبل در آب بخیسانید و در صورت امکان 2 الی 3 بار، آب آن را عوض کنید. - بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان بربری خانگی
- مرحله دوم: تفت دادن سبزیهای قورمه
ابتدا سبزیهای خورشتی از جمله اسفناج، تره، گشنیز و جعفری را به خوبی میشوییم و سپس بر روی تخته به صورت ریز خرد میکنیم. بعد از خرد شدن سبزیها، درون ماهیتابهای مقداری روغن ریخته و سبزیهای خرد شده را به ماهیتابه میافزاییم و تفت میدهیم. هر چه بیشتر سبزیها را تفت دهیم تا تیرهتر شوند در نهایت خورشت قورمه سبزی ما جا افتادهتر شده و روغن میاندازد. اما این کار را نباید بیش از اندازه انجام داد زیرا باعث میشود تمام ویتامینهای سبزی از بین برود. بعد از تفتدادن سبزیها آن را از روی شعله برداشته و کنار میگذاریم. - مرحله سوم: پیاز و گوشت قورمه سبزی را اضافه میکنیم
پیازها را پوست کنده و میشوییم و به صورت نگینی خرد میکنیم. آنگاه درون ماهیتابه مقداری روغن میریزیم و بر روی شعله قرار میدهیم. پیازهای خرد شده را به ماهیتابه افزوده و تفت میدهیم. اجازه میدهیم تا رنگ پیازها اندکی طلایی و نرم شوند سپس زردچوبه به میزان لازم را به آن اضافه میکنیم و دوباره تفت میدهیم. گوشت خورشتی را به قطعات کوچک تقسیم میکنیم و آن را میشوییم و به پیازها اضافه میکنیم و آن ها را تفت میدهیم تا رنگ گوشت اندکی تیره شود. در این مرحله نباید به گوشت نمک اضافه کنیم چون باعث دیرپز شدن آن میشود.
- مرحله چهارم: جا افتادن قورمه سبزی
در این مرحله لوبیاهای قرمز را به گوشت اضافه کرده و تفت میدهیم سپس چند لیوان آب جوش را به قابلمه افزوده و اجازه میدهیم تا لوبیا با گوشت با حرارت ملایم بپزد. بعد از این که گوشت و لوبیا مقداری با هم پختند حال سبزیهای سرخ شده را به قابلمه اضافه کرده و نمک و فلفل را نیز به آن اضافه میکنیم.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای گلابی خانگی
در آخر لیمو عمانیها را شسته و با چنگال آنها را سوراخ کرده و از قبل در آب بخیسانید تا تلخی آن گرفته شود و سپس داخل خورشت میاندازیم. زیر خورشت را کم کرده و اجازه میدهیم تا به آرامی جا بیفتد. هر چقدر خورشت بیشتر روی حرارت ملایم باشد بهتر جا میافتد.
- مرحله پنجم: پخت پلو
برای درستکردن برنج ابتدا قبل از پخت برنج، بهتر است به مدت 2 الی 3 ساعت آن را در آب و اندکی نمک خیس کنیم سپس قابلمهای را پر از آب کرده و روی شعله میگذاریم تا بجوشد و بعد کمی روغن و نمک به آن اضافه میکنیم. برنج خیس خورده را در آن میریزیم و زمانی که برنج قد کشید و مغز پخت شد، آن را آبکشی میکنیم. بعد از آبکشی، برنج را در قابلمه ریخته و بر روی حرارت ملایم میگذاریم. بعد از دم کشیدن برنج بر روی آن روغن داغ میریزیم تا برنج خشک نباشد و بعد از 15 دقیقه برنج را از روی شعله بر میداریم.
مقادیر بالا جهت تهیه وعده غذایی مناسب برای یک خانواده 4 الی 5 نفره است. در صورتی که قصد دارید این غذا را به عنوان نذری و یا برای تعداد بالا انتخاب کنید، لازم است اطلاعات کافی از مقادیر مواد اولیه و توصیههای لازم جهت پخت قورمه سبزی نذری را در نظر بگیرید.
نکات طلایی برای خوشمزه شدن قورمه سبزی:
- راز خوشمزه شدن خورشت قورمه سبزی در جا افتادن آن است، که حداقل ۵ ساعت برای پخت آن زمان لازم است پس اگر عجله دارید بهتر است غذای دیگری را انتخاب کنید. بهترین حالت پختن قورمه سبزی برای ناهار این است که از شب قبل در آرام پز بگذارید بپزد.
- برای پخت قورمه سبزی هرگز از زودپز استفاده نکنید. اجازه دهید تا خورشت درون قابلمهای معمولی و با حرارت ملایم یواش یواش جا بیفتد.
- آبی که به خورشت اضافه میکنید باید حتما آبجوش باشد و آب سرد نباشد برای خوشمزه شدن بیشتر خورشت میتوانید از آب قلم یا آب گوشت نیز استفاده کنید.
- بیشتر بخوانید: خواص چای سبز
- علت تلخ شدن خورشت قورمه سبزی می تواند به دلیل زیاد بودن شنبلیله یا به دلیل لیمو عمانیها باشد که بهتر است لیمو عمانیها را از قبل در آب بخیسانید.
- در آخر پخت خورشت، دو تکه یخ را درون آن بیندازید. این کار به سبزیها شک وارد میکند و باعث خوشرنگ شدن بیشتر خورشت میشود.
- تازه بودن سبزیها یکی دیگر از عوامل مهم در خوشمزگی این غذاست. البته گاهی به دلایل مختلف، سبزیهای تازه در دسترس نیستند و به ناچار مجبوریم از سبزیهای خشک استفاده کنیم. در این حالت با رعایت نکات پخت قورمه سبزی با سبزی خشک نیز میتوان طعم لذیذی را از این غذا انتظار داشت.
نظرات
ارسال یک نظر