طرز تهیه انواع استیک خوشمزه و خانگی

 استیک یک نوع غذای گوشتی است که طعمی شبیه به کباب برگ و چنجه دارد. خاستگاه این غذا آمریکا است؛ اما امروزه کشورهای مختلف با روش های متفاوتی این غذا را می پزند و استفاده می کنند. معنی لغوی استیک، گوشته راسته ی گاو که چربی دارد، می باشد و معمولا از همین گوشت استفاده می کنند.

طرز تهیه انواع استیک خانگی

1- استیک با قارچ:

مواد لازم:

  • 6 تکه 150 گرمی گوشت فیله یا راسته پاک کرده
  • 250 گرم قارچ
  •  یک قاشق مرباخوری فلفل
  • 150 گرم کره
  • نمک به مقدار لازم
طرز تهیه استیک با قارچ:

تکه های گوشت را بکوبید و با دست به آن ها شکل بدهید. نصف کره را آب کنید. روی دو طرف گوشت فلفل بپاشید و کره را روی آن بمالید. یک تابه چدنی را بگذارید روی حرارت تا داغ شود. سپس تکه های گوشت را در آن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن تمام تکه ها، باقیمانده کره را داخل تابه بریزید و نمک و فلفل روی آن بپاشید. سپس قارچ های خرد شده را داخل آن بریزید. روی هر تکه گوشت مقداری از این قارچ بریزید. می توانید در کنار آن، سیب زمینی سرخ کرده نیز آماده و سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر فرنی سه رنگ

2- استیک جگر:

مواد لازم:

  • 6 تکه جگر
  • روغن، نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه استیک جگر:

جگر را قطعه قطعه کنید و رگ و ریشه آن را بگیرید. یک تابه ی چدنی مناسب را بگذارید روی حرارت تا داغ شود. مقدار کمی روغن داخل آن ریخته و سپس دو طرف جگر را در آن سرخ کنید. در حین سرخ کردن مقداری نمک و فلفل نیز به آن اضافه کنید. این استیک را می توانید به همراه پوره سیب زمینی نیز میل کنید. نکته بسیار مهم در خصوص پخت استیک جگر این است که تکه های جگر باید پهن و کمی ضخیم باشد و همچنین هنگام سرخ کردن نباید خشک شود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه انواع شنیسل خانگی

استیک خانگی و خوشمزه

3- استیک  چرخ کرده:

مواد لازم:

  • 300 گرم گوشت چرخ کرده کم چرب
  •  2 عدد پیاز متوسط
  • یک قاشق مرباخوری نمک
  • فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه استیک چرخ کرده:

پیاز را رنده کنید. سپس گوشت را با آن مخلوط کرده و نمک و فلفل را روی آن بپاشید. مخلوط را خوب ورز و مالش دهید. تابه را بگذارید روی حرارت تا داغ شود. مایه را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و با استفاده از دست مرطوب، آن را گرد کرده و سپس پهن کنید، به طوریکه کاملا صاف و یکدست شود. دو طرف این قطعات را در تابه سرخ کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قورمه سبزی

نکات مهم در خصوص سرخ کردن استیک:

·        تابه باید از جنس چدن و سنگین باشد.

·        روغن باید فقط در حدی باشد که تابه چرب شود. نباید روغن زیاد باشد. می توانید در انتها بر روی استیک مقداری کره بگذارید.

·        گوشت ها را نباید یکجا در تابه بیندازید؛ چرا که تابه سرد باعث می شود گوشت آب بیندازد و سفت شود.)

بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع پنکیک

می توانید روی گوشت ها کمی کره نیز بگذارید. می توانید روی هر تکه گوشت، مقداری سس گوجه فرنگی نیز بریزید. سپس نان مخصوص ویمپی را در فر بگذارید. وسط آن را چاک بدهید و گوشت سرخ شده را درون آن بگذارید. می توانید دوباره روی آن نیز مقداری سس بریزید.

نظرات