کیک جزء دسرها ومیان وعده های خوشمزه است که اصالت آن به کشورهای اروپایی بر می گردد . امروزه در سرتاسر دنیا شناخته شده وبیشتر در مراسم های شادی مثل عروسی ، جشن تولد ، مهمانی ها و... مورد استفاده است . کیک در میان همه گروه های سنی مخصوصا بچه ها دارای محبوبیت خاص و ویژه ای است .
کیک ها انواع مختلفی دارند که از میان آن ها می
توان به کیک های میوه ای ، کیک های شکلاتی ، مافین ها ، کیک بستنی ، کیک های چند
لایه ای ، چیز کیک ها و... اشاره کرد . در نتیجه می توان گفت تنوع در مزه ، رنگ ،
شکل ، اندازه کیک ها بسیار متنوع وگسترده است .
در این مطلب سعی داریم شما عزیزان را با دستور
پخت یک کیک زعفرانی خوشمزه وخانگی آشنا سازیم . پس اگر مایل به دستور پخت یک کیک
با طعمی منحصر به فرد ومزه ایرانی هستید . تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک شارلوت سیب
مواد لازم برای تهیه
کیک زعفرانی خانگی مخصوص 6 نفر
- آرد:3 پیمانه
- شکر: 2 پیمانه
- زعفران دم کرده: 3 قاشق غذا خوری
- وانیل: 1 قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر: 2 قاشق غذا خوری
- پودر هل: 1 قاشق غذا خوری
- تخم مرغ: 4 عدد
- گردو ( خرد شده ): 1 پیمانه
- کره: 1 قالب
- شیر: 1 پیمانه
طرز تهیه کیک زعفرانی مرحله به مرحله:
- ابتدا آرد را همراه با بیکینگ پودرمخلوط کرده سه بار الک کنید تا حالت سبکی به خود گیرد وهوا گیری شود . آرد وبیکینگ پودر الک شده را کنار بگذارید .
- تخم مرغ هایی که از نیم ساعت قبل در دمای محیط قرار گرفته وهم دمای محبط شده بشکنید . سفیده وزرده تخم مرغ ها را جدا کنید . سفیده های تخم مرغ را که در ظرفی جداگانه قرار داده اید . با هم زنی که روی درجه متوسط تنظیم کرده اید را هم بزنید . تا جایی که سفیده ها کاملا حالت پف داری به خود بگیرند ، به شکل خامه در بیایند ، به این کار ادامه دهید . سپس سفیده های تخم مرغ شکل گرفته را در یخچال بگذارید .
- زرده های تخم مرغ را در ظرفی دیگر بریزید . شکر ، وانیل را به آن اضافه کرده با استفاده از هم زن برقی به شکل دورانی هم بزنید . تا زمانی که شکر و وانیل به خورد زرده های تخم مرغ برود . مواد کرم رنگ شود به این کار ادامه دهید .
- در همین فاصله شیر وکره را به مواد اضافه کرده با هم زن به شکل دورانی هم بزنید . تا مواد کاملا به خورد یکدیگر بروند به این کار ادامه دهید .
- اکنون وقت اضافه کردن آرد و بیکینگ پودر الک شده به مواد کیک است . آرد الک شده را به آرامی وطی چند مرحله باید به مواد اضافه کرد . ابتدا مقداری از آرد را به مواد اضافه کنید . بعد بااستفاده از هم زن هم بزنید . کمی بعد دوباره مقداری دیگر ازآرد را مواد اضافه کرده ، هم بزنید . سپس باقی مانده آرد الک شده را درون مواد بریزید اقدام به هم زدن مواد کنید .
- کمی بعد زعفرانی را که از قبل دم کرده اید را به همرا ه پودر هل به مواد اضافه کرده با استفاده از هم زن هم بزنید تا جایی که مواد کاملا بایکدیگر مخلوط شوند .
- سفیده های تخم مرغ فرم گرفته را ، از یخچال بیرون بیاورید . به همراه گردوهای خرد شده به به موادکیک زعفرانی اضافه کنید . بااستفاده از قاشق شروع به هم زدن مواد به شکل دورانی کنید تا مواد کیک زعفرانی کاملا به خورد یکدیگر روند .
- بعد از آماده شدن مواد کیک زعفرانی کف قالب مورد نظر را با استفاده از کاغذ روغنی بپوشانید . سپس مواد کیک را درون قالب بریزید . با استفاده از یک قاشق سطوح مواد را کاملا صاف کنید . تا جایی که دو سوم قالب را مواد کیک بگیرد . یک سوم قالب خالی بماند.
- فر را از 15 دقیقه قبل روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کرده تا گرم شود . قالب کیک را درون فر، از قبل گرم شده قرار دهید . اجازه دهید 40 دقیقه درون فر بماند تا کیک پخته شود .
- بعد ار 40 دقیقه با استفاده از یک خلال دندان از پخته شدن کیک اطمینان پیدا کنید . خلال دندان را درون کیک قرار دهید . اگر مواد کیک به خلال دندان نچسبید به این معناست که کیک شما آماده است . (اگر مواد کیک به خلال دندان چسبید اجازه دهید که 5 دقیقه ای دیگر کیک درون فر باقی بماند)
- بعد از پخته شدن کیک آن را از فر بیرون آورید . اجازه دهید چند دقیقه ای کیک در دمای محیط قرار گیرد خنک شود . سپس یک بشقاب بیاورید قالب کیک را برگردانید . تا کیک درون بشقاب قرار گیرد کاغذ روغنی را ، از روی آن جدا کنید .
- با سلیقه ی خود کیک زعفرانی را با استفاده از
پودر نارگیل ، پودر پسته ، مغز گردو ، دیگر مغزها و یا خامه تزئین کرده ، دراندازه های
دلخواه برش دهید . به همراه چای زعفرانی گرم ویا قهوه در این روزهای پیش رو پاییزی
عزیزان خود را دعوت به خوردن این کیک زعفرانی لذیذ وخوش رنگ کنید ، از خوردن آن
لذت ببرید . نوش جان .
نکات مهمی که برای
تهیه کیک زعفرانی لازم است رعایت شود :
موادی که برای تهیه کیک زعفرانی حتما از تازه
وبا کیفیت باشد .
- زعفران را به صورت دم کرده به مواد کیک اضافه کنید ، تا عطروطعم بی نظیر خود را به کیک بدهد . (برای دم کردن زعفران می توان آن را با استفاده ازیک هاون چوبی بکوبید یا با استفاده از آسیاب مخصوص زعفران آسیاب کنید به مقدار ی آب یا گلاب روی آن بریزید ، روی حرارت غیرمستقیم مثلا روی سماور قرار دهید تا زعفران دم بکشد . طعم ورنگ خود را به آب پس دهد . یا اینکه به زعفران آسیاب شده چند تکه کوچک یخ اضافه کنید . این روش به وقت بیشتری احتیاج خواهد داشت . باذوب شدن یخ ها به زعفران عطر ورنگ خود را پس دهد . )
- حتما تخم مرغ هایی راکه ازیخچال بیرون میاورید نیم ساعت در دمای محیط قرار دهید تا هم دمای محیط شود ، از اضافه کردن مستقیم تخم مرغ های سرد به مواد کیک خودداری کنید .
- مقداری شیری که مواد کیک اضافه میکنید طبق دستور پخت باشد ، از اضافه کردن شیر اضافی به مواد کیک امتناع کنید .
- در صورت استفاده کردن ازهم زن برقی آن را ، روی درجه متوسط تنظیم کرده ، مواد کیک را به صورت دورانی هم بزنید .
- مواد کیک را به طبق دستور تهیه پخت اضافه کرده ، از اضافه کردن دل بخواه مواد کیک خودداری کنید .
- کره ای که می خواهید به مواد کیک اضافه کنید نیم ساعت در دمای محیط قرار دهید تاهم دمای محیط شود حالت نرمی به خود بگیرد .
- هنگام آماده کردن ومخلوط کردن مواد کیک فاصله زمانی ایجاد نکنید تا مواد کیفیت وخواص لازم خود را ، دست ندهند .
- فر را ، از 15 دقیقه قبل در دمای 180درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود ، بعد کیک را در فر قرار دهید .
- حتما بعداز بیرون آوردن کیک از فر اجازه دهید کیک چند دقیقه ای در دمای محیط قرار گیرد ، بعد کیک را از قالب خارج کنید .
- در صورت در دسترس نبودن کاغذ روغنی به منظور قرار دادن در کف قالب ، کف قالب آرد بپاشید ،یا با استفاده ازمقدار کمی روغن چرب کنید .
- پنج دقیقه ای قبل از بیرون آوردن کیک از فر ، آن را با استفاده از یک خلال دندان تست کنید ، اگر مواد کیک به خلال دندان نچسبید به این معناست که کیک شما پخته شده است ، در غیر این صورت کیک شما آماده نشده است باید چند دقیقه ای دیگر در فر بماند .
- حتما کیک را ، در طبقه وسط فرقرار دهید .
- اگر تمایل دارید که بافت کیک شما حالت نرم واسفنجی به خود بگیرد ، می توانید مقداری آب را ، درون ظرفی شیشه ای یا پیریکس بریزید ، زیر طبقه زیرین فر قرار دهید ، تا حین پخت کیک با تبخیر شدن آب کیک بافتی نرم واسفنجی را داشته باشد ، به نتیجه دلخواه برسید .
- از اضافه کردن شکر دانه درشت به درون مواد کیک خودداری کنید ، چرا که باعث سنگین شدن وشکسته شدن بافت کیک خواهد شد .
- حتما آرد را 3 بار الک کنید ، تا هوا گیری شود حالت سبکی به خود گیرد به پف کردن کیک بسیار کمک خواهد کرد .
- اگر دوست دارید که مزه کیک شما شیرین تر باشد مقدار شکر بیشتری به مواد کیک اضافه کنید .
- بعد از هم زدن سفیده تخم مرغ ها با استفاده از هم زن برقی هنگامی که سفیده تخم مرغ شما حالت خامه ای وپف داری به خود گرفت ،از هم زدن اضافی سفیده تخم مرغ ها خودداری کنید ، چرا که باعث خواهد شد پف کیک ها بخوابد حالت مایعی به خود بگیرد .
- اندازه تخم مرغ ها برای پخت کیک باید متوسط باشد .
- بعد از اضافه کردن مواد ، درون قالب باید یک سوم قالب خالی بماند .
- از جایگزین کردن روغن مایع به جای کره خودداری کنید ، کره باعث خوشمزه تر شدن کیک خواهد شد .
- بعد از پخته شدن کیک از قرار دادن آن درون فر حتی فرخاموش خودداری کنید .
- اگر مایل بودید می توانید مقداری گلاب را هم به مواد کیک زعفرانی خود اضافه کنید .
- پودر هل را می توان به روش دیگر به مواد کیک اضافه کرد . به این صورت که آن را به آرد وبیکینگ پودر اضافه کرده سه بار الک کنید .
- اگر درجه فر شما براساس فارنهایت تنظیم شده ، دقت کنید که فارنهایت دوبرابر سانتی گراد است . پس برای تهیه کیک زعفرانی که باید در دمای 180 درجه سانتی گراد پخته شود ، براساس فارنهایت باید در دمای 360 درجه قرار بگیرد .
- برای تزئین کیک زعفرانی می توانید از شکلات های تخته ای با هر مزه ای که دوست دارید استفاده کنید . به این صورت که شکلات تخته ای را درون ظرفی قرار دهید ، به روش بن ماری اقدام به ذوب شدن آن کنید . ( بن ماری روشی است که درون ظرف آهنی به مقدار کافی آب بریزید ، شکلات تخته ای را درون ظرفی شیشه ای ریخته روی ظرف آهنی قرار دهید ، تا با تبخیر شدن آب حرارت آن موجب ذوب شدن شکلات ها شود . ) به شکلات ها ذوب شده به مقدار کافی خامه صبحانه اضافه کرده روی حرارت خیلی ملایم قراردهید تا شکلات ها باخامه مخلوط شوند ، سپس بااستفاده ازاین شکلات ذوب شده ای خامه ای اقدام به تزئین کیک زعفرانی خود کنید.
- همچنین برای تهیه کیک زعفرانی می توانید از انواع سس های میوه ای مثل سس آلبالو استفاده کرد.
نظرات
ارسال یک نظر